Valencia

Valencia

Mi lett volna, ha...

2020. december 03. - redzsi___

Többször fejtegettük a barátaimmal, milyen lenne az életünk Covid nélkül. Vajon akkor is találkoztunk volna itt Valenciában? Vajon akkor is ennyi program lenne a hátunk mögött, mint amennyi mindent már átéltünk? A mobilitás elején jobban foglalkoztatott a mi lenne, ha nem lenne Covid kérdés, de szerencsére kihoztuk a jelenlegi helyzetből a legtöbbet. Így, a vége felé közeledve, azonban újra eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi történt volna másképp?

Elsőként az iskolai életet mutatom be. A Covid-mentes életben más lenne az órarendem. A Practicum nevű tárgyamat tudnám teljesíteni, amely annyit takar(hat), hogy különböző intézményekbe látogatnánk el, és igyekszünk körbejárni a pszichológia sokszínű területét. Kiutazások előtt ezt a tárgyat vártam a legjobban, hiszen otthon nem volt még gyakorlatom, és így lehetőségem nyílt volna megismerkedni a spanyol pszichológia rejtelmeivel. Ha nem lenne Covid, lennének az iskolában padok, ahol egymást tudnánk megismerni a szaktársainkkal. Több csoportmunka lenne az órán, hiszen nem kellene tartani egymással a távolságot. Azt hiszem, ezt sokkal jobban élvezném, hiszen most a távolságtartás miatt van egy idegen érzésem a tanárok, diákok és maga az iskola felé.

Azt gondolom, a legnagyobb változás a szociális életemben lenne. Mint mindenki, mi is a bulikat hiányoljuk a legjobban. Egy áttáncolt éjszaka után én mindig feltöltődve érzem magam, még ha a másnap nem mindig sikerül energiadúsan. A kijárási tilalom eltörlése annyit jelentene, hogy a napfelkeltét minden nap a partról néznénk, hiszen az éjszakázás után biztosan ott pihennénk meg. Ha nem kellene távolságot tartani, a bárokban lehetne 10-15-en egy asztalhoz tömörülni, ismerkedni, beszélgetni, egymást taposni a következő italért sorban állás közben. Ez azért hiányzik. A bulizással úgymond többféle bosszúság is jár, mint hogy például leöntenek alkohollal, de sokszor már azt kívánom, vajon mikor fog ez újra megtörténni.

Tervben volt természetesen Spanyolország bejárása is. Minden vágyam volt Barcelona, Madrid, Sevilla, Mallorca bejárása, azonban ez sajnos nem sikerült. De nem csüggedek, hiszen ezekre a helyekre nagyobb magabiztossággal tudok majd elutazni.

Egyáltalán nem lehet okom panaszkodni. Nagyon sok mindent engedett nekem a Covid itt az Erasmus alatt, amiért hálás vagyok. Így azt érzem, hogy többet adott, minthogy elvett volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmus-life.blog.hu/api/trackback/id/tr7016317626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása